Let the Children Play

Den 1/11 hade vi på KFUM Huset en dag för barn och familjer. En mötesplats mellan kulturer.

childrenplay12193388_1214038151943331_7300447664940593009_nNu kör vi en andra gång med aktiviteten Let the children Play. En mötesplats mellan kulturer med barnen som den gemensamma nämnaren. Bakom arrrangemanget står KFUM Ystad och Rädda Barnens ystadavdelning.

Den första träffen för två veckor sedan var lyckad och vi upplevde att de som kom dit uppskattade den avslappnade stämningen och verkligen tog möjligheten att mötas. Redan på plats bestämde vi oss för att köra en gång till innan vi kommer att utvärdera aktiviteten.

Denna gången gör vi vissa förändringar. Inbjudan finns på svenska, engelska och arabiska. Vi kommer att försöka ordna transport från några boenden till regementet. Vi kommer att göra en riktad insamling där vi efterlyser varma kläder både till barn och vuxna, men även vinterskor, leksaker och sällskapsspel. Vi kommer även denna gången att hålla till vid och i KFUMs lokaler och bjuder på fika. Precis som förra gången har vi satt tiden till 11-14.

I skenet av de gånga veckornas händelser känns detta viktigare än någonsin. Flyktingar som kommer hit upplever en ökad otrygghet och oro. De som bor på orter med högt mottagande upplever en ökad otryggghet eftersom man inte vet vem som kommer eller varifrån de kommer.

Denna form av otrygghet vill vi bemöta genom att mötas.

Om vi har någon förhoppning på denna träff så är det att alla de som tänkte komma förra gången men inte gjorde det gör det denna gången. Därför hoppas vi att nu tycker att detta har ett tillräckligt stort nyhetsvärde för att uppmärksamma det redaktionellt.

ark1
KFUM Syd
KFUM Sverige
billy
Sparbanken Syd
Ystadappen

KFUM erbjuder mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential. Vi utgår från en helhetssyn på människan och möter unga människors aktuella behov.