Hälsloperspektiv

28-29 november hade vi höstens Hälsoperspektivkurs som arrangerades hos KFUM Ystad och hade temat anpassat ledarskap och integration. 

Under lördagen kommer Charbel Gabro, ner och håller i en integrationsdag. ”Hur kan vi som KFUM-förening få nysvenskar att känna sig välkomna, och hur arbetar vi med de utmaningar som kulturskillnader kan skapa i ungdomsverksamhet?”Sedan kommer ni att få en introduktion kring kortleken More Than One Story. Ett kortspel som vi kallar More Than One Story (Mer än en berättelse). Varje kort ger förslag på vad den ena spelaren kan berätta om sig själv för den andra eller de andra spelarna. Spelarna turas om att dra ett kort och övar sedan på att berätta om sig själva och att aktivt lyssna på när andra berättar sina historier.

På söndagen kommer Kerstin Aronsson som skrivit en bok för scouterna som heter Anpassat ledarskap. Passet vänder sig till ledare (alla verksamheter) som har barn med extra myror i brallorna. Hur kan man anpassa verksamheten så att alla får möjlighet att vara med. Bra och handfasta tips. Sedan har vi eftermiddagspasset då personal från Barnhabiliteringen kommer och berättar mer specifikt om barn med olika behov och hur vi i föreningarna kan tänka för att underlätta för oss alla, både ledare, barn och föräldrar.

ark1
KFUM Syd
KFUM Sverige
billy
Sparbanken Syd
Ystadappen

KFUM erbjuder mötesplatser där unga människor kan utvecklas till sin fulla potential. Vi utgår från en helhetssyn på människan och möter unga människors aktuella behov.